tiistai 16. heinäkuuta 2013

Fafa's

Oli sitten pakko tehdä myös tämmöinen ruokapaikka päivitys nyt.  En ole ehtinyt laittamaan tähän blogiin vielä oikein paljon mitään. Kunhan olen matskua keräillyt. Yksi päivä huomasin, että Kalliossa on tämmöinen Fafa's niminen paikka. Se herätti kyllä minunkin mielenkiintoni. Olen ollut kyllä tietoinen ko. paikasta, sillä Iso Roballa on myös Fafa's. Olen kulkenut siitä monia kertoja, mutta en ole ollut uskaltautunut sisään koskaan. Päätin, että tämä on se ensimmäinen kerta sitten. Eikä ehkä viimeinen. Ruoka oli nimittäin todella hyvää.

Pieniä miinuksia kyllä huomasin. Ja sellaisia aika outojakin tapoja, mitä ainakaan näin äkkiseltään ei oikein kuullutkaan. No, mutta tässä tulee nyt näitä juttuja.

Aluksi kun saavuin tilaustiskille, ja katselin mitä minä ottaisin, olin kyllä jo aikasemmin suunnitellut , että mitä ottaisin. Paikkahan on tunnettu falafeleistään, jonka myös nimestä voi huomata. Otin sitten pitaleivän, johon tuli falafeliä ja halloum juustoa. Tilatessani havahduin, että tiskin takana oleva tyyppi ei puhunut suomea. Vähän ihmettelin, että WTF! Palveluammatissa tiskillä joku joka ei puhu suomea, hämmennyin hiukan tilanteesta, kun missään fafa's nettisivullakaan lue melkein mitään englanniksi, kaikki vaan suomeksi. Tietenkin osaan englantia, ei siinä mitään. Tilauksen käsittely oli aika kömpelöä, sitten tulikin esiin outo tapa.... Tarjoilija tiskin takana kysyi mikä minun nimi oli. Eli tilaukseen laitetaan nimi, no tämä tarjoilija ei oikein osannut edes lausua mun nimeä saati kirjoittaa, mutta lopulta se onnistuikin. Tämä etunimillä pelleilly ei kyllä minun mielestäni kovin hyvä idea ole. Tuli vähän sellainen juro ja kylmä fiilis koko paikasta, vaikka monet onkin kirjoittanut arvosteluihin, että mukavaa palvelua. Mutta niin, kun ateria on valmis, niin tarjoilija huutaa nimeltä kelle se tulee. Ja tää huutaminen on melkeinpä karjumista. Tai no itselle tuli ainakin sellainen fiilis. Varsinkin jos olis pikku darra päällä. :D Katselin sitten siinä odotellessa keittiön toimintaa. Paikalla oli ainakin 4 työntekijää. Huomasin, että yksi puhui kyllä suomea, ainakin. Ruoka tuli yllättävänkin nopeasti, kun olin odottanut yli 20 min odotusaikaa, kun katselin eat.fi arvosteluja, niin sellaisia aikoja joillakin on ollut.  Jotain 15 min siinä kyllä kesti. Ihmettelin myös sitä, ettei juomia tarjottu, noh enpä huomannut sitä alussa, mutta en jaksanut kesken kaiken mennä enää ostamaan, oli siellä pöydällä kyllä vettä, joten sitä sain kyllä.

Mennäänpä sitten itse annokseen.

Kaikki annokset tuntuvat olevan aika kalliita. Falafel halloumi maksoi 8,50 €
Chili chicken olisi jo melkeinpä kympin luokkaa. Lisukkeineen jos tilaisi kuten pikaruokaloissa, (juoma+ranskalaiset) Tulisi maksamaan kahdelta henkilöltä yhteensä yli 30€ Tosin, en kyllä tuossa paikassa jaksaisi pitaleivän jälkeen vielä syödä ranskalaisia. Tarjolla on myös mm. bataattiranskalaisia. Niitä ehkä joskus vielä kokeilen.

Pita falafel & halloumi oli todella hyvää. Pitaleivän välissä oli bulguria, tsatsikia, jäävuorisalaattia, falafelejä sekä halloumipaloja. Rakastan halloumia muutenkin, niin ei  voi mennä pahasti pieleen tämä annos. Chiliä piti kyllä olla siellä, kun kysyttiin, että lisätäänkö, mutta enpä oikein mitään erityistä tulisuutta havainnut.

Ensin ajattelin ottaa mukaan tuon ruoan, ja mennä syömään se vaikka johonkin puistoon, mutta päätin sitten syödä paikan päällä. Tuolit olivat aika korkeita, vähän baarijakkara tyyppisiä, mutta ihan hyvin niissä istui.

Eat.fi sivustolla arvosteluissa on muutamia samankaltaisia arvosteluja kuten minä olisin arvostellut. Jo alusta lähtien tuo keittiöhenkilökunnan yhteistyö ei ole oikein toiminut, ja sanottu myös, että kielimuuri asiakkaan kanssa on välillä ongelma. Tietty rutiini on vieläkin kadoksissa.

Paikan sisustus ei myöskään kovin viihtyisältä vaikuttanut. Ehkä sekin vaikuttaa siihen, että suositumpaa on ottaa safkat mukaan. Nyt kesäisin terassi on käytössä, joten sielläkin näytti monet syövän. Aurinko kyllä yleensä paistaa siihen aika hyvin, ja itse en niin kirkkaassa viihdy joten sisällä tuli syötyä. Joutu sitten myös arskatkin laittaa päähän.

Tässä hieman kuvia







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti